Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту відхилити законопроект про державну допомогу постраждалим в районі проведення антитерористичної операції.
Проект (реєстр. №4073а) містить пропозиції щодо державної допомоги постраждалим та членам сімей загиблих серед мирного населення в районі проведення АТО.
Під час обговорення законопроекту парламентарії визнали слушною законодавчу ініціативу щодо необхідності запровадження механізмів соціального захисту громадян, які постраждали в районі проведення антитерористичної операції. Водночас, на їхню думку, в законопроекті відсутній конкретний механізм призначення та здійснення державної допомоги постраждалим, зокрема, перелік установ, які мають опікуватися питаннями виплати допомоги, терміни виплати тощо.
Народні депутати вважають, що без врегулювання конкретного по у рядку надання допомоги всі передбачені у законопроекті заходи соціального характеру залишаться нереалізованими.
Комітет вирішив звернутися до Кабінету Міністрів щодо невідкладного внесення на розгляд парламенту урядового законопроекту про державну допомогу постраждалим у районі проведення антитерористичної операції.
 
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.