В обслуговуванні відділу податкової міліції Старобельської МДПІ перебуває 380 км державного кордону, це північний схід Луганської області. Підконтрольна територія межує з трьома областями Російської Федерації: Ростовською, Бєлгородською, Воронезькою.
Щоб покласти край надходженням на територію України недоброякісних товарів і нелегальних вантажів, у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами, такими як СБУ, МВС, прикордонною й митною службами, проводиться системна скоординована робота.
На початку цього року працівниками відділу податкової міліції, разом із співробітниками Старобельського МРВ УСБУ в Луганській області та відділу прикордонної служби «Бєлолуцьк», під час відпрацьовування оперативної інформації, було припинено спробу контрабандного переміщення товарів з України в Російську Федерацію. Затримано двох громадян України, які через річку Айдар, по якій безпосередньо проходить лінія державного кордону, намагалися перемістити картонні коробки. Під час огляду затриманого вантажу було встановлено, що в картонних ящиках знаходилися медичні оптичні окуляри іноземного виробництва. У ході подальшого відпрацьовування було встановлене місце зберігання контрабандних товарів, так звана перевалочна база.
Сума вилученого контрабандного товару становить більш як один мільйон гривень. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 201 Кримінального кодексу України, ведеться слідство.