В історичному Лівадійському палаці — резиденції російських імператорів — 14 серпня президент Росії зустрінеться з членами фракцій політичних партій у Державній Думі. Крім того, відбудеться зустріч з діячами культури, на якій обговорять питання інтеграції анексованого Криму в культурний простір РФ.

МЗС України вже висловило свій протест з приводу чергового російського високопоставленого «десанту» на анексований півострів, вважаючи це «неприпустимим і неприйнятним».

Водночас сам Путін вважає, що, окупувавши Крим, він на всю свою країну повісив тяжку ношу, що тягне її донизу. Йдеться не тільки про міжнародні санкції. Річ у тім, що кримські керівники, як виявилося, і керувати по-справжньому не вміють. Так само звучать гасла про те, що «Крим повернувся в рідну гавань», та й годі.

Тим часом курортний сезон провалено. Досить сказати, що Ялта прийняла цього літа удвічі менше відпочивальників, ніж минулого, а загальна кількість туристів у Криму зменшилася із шести мільйонів до двох. Прогнозується подальше зростання цін на продукти й ліки. Навіть російський міністр «у справах Криму» Олег Савельєв пояснив, що підвищення цін неминуче, оскільки закони економіки єдині для всіх. І в найближчій перспективі ціни в Криму зрівняються з цінами у Краснодарському краї. Цього кримчани чекають з легким тремтінням.

Школи ж Криму, як уже писав «Голос України», переведено на російську форму навчання, і туди почали завозити російські підручники (на знімку).

 

Знахабнілому депутатові перекинули автомобіль

Один з депутатів Держдуми так поспішав на зустріч з президентом, що на Керченській переправі почав розмахувати своїм посвідченням перед розлюченими водіями, які по 30—40 годин чекають черги на пором з боку Краснодарського краю. Аномальна спека, а також традиційне, за російськими мірками, підняття внутрішнього градуса, призвели до того, що недешевий автомобіль депутата водії просто перекинули. Мовляв, не лізь не у свою чергу, а твоїм «корочкам» ми знайдемо гідне застосування. Не врахував депутат, що він не в Охотний ряд чи на Рубльовку приїхав. Тут — прості роботяги, і депутатським посвідченням їх не налякати. Прізвище депутата не називають, але кажуть, що він був із провладної «Єдиної Росії».

Говорячи про переправу, варто зазначити, що вже внесено пропозицію заборонити і з боку Криму, і з боку Краснодарського краю продаж алкоголю «через виникнення конфліктних ситуацій». Справді, чим ще можна зайнятися в степу, чекаючи своєї черги по декілька діб, та ще й депутати сновигають сюди-туди.

А тим часом Севастополь готується до транспортного колапсу через президентсько-урядовий візит. У місті, за інформацією місцевої адміністрації, закриють майже всі внутрішні причали, припинять рух всіх малих суден у Севастопольській і Південній бухтах. Запроваджується також тимчасове обмеження на рух усіх видів транспортну, крім громадського, за маршрутом руху урядових кортежів.

Крим.

 

Фото УНІАН.