«Новий Крим у складі Росії житиме краще» — ці слова президента РФ Путіна так і залишилися порожнім звуком. Пенсіонери та бюджетники окупованого півострова, які торік отримали надбавки до зарплати, у нинішньому залишилися без них. Виплату заробленого постійно затримують, до того ж на декілька тижнів. Та ще й ціни на продукти і товари першої потреби зростають.
Погіршилася в Криму й робота дитячих садків. Наприклад, мешканці Армянська скаржаться на погане харчування малят. Там «на вечерю дають тільки булочку, і взагалі, — годують кашею на воді й солоними огірками», — цитуючи слова батьків, повідомила на засіданні «кримського уряду» віце-прем’єр Лариса Опанасюк. Зафіксовані випадки отруєння дітей неякісними продуктами. Багатьох поклали на лікарняне ліжко простудні захворювання, адже ігрові кімнати й спальні в дитсадках доводиться опалювати «буржуйками». Страждають від холоду в класах і учні півострова.
«Поліпшення» відчули також і пацієнти медзакладів. У Красноперекопську хворим не видають постільну білизну, їх не годують. В Армянську неможливо отримати медичну довідку чи пройти медкомісію. На кілька сіл у Криму — лише один дільничний терапевт. Недоступними для багатьох через високі ціни стають і медикаменти.
На знімку: дитсадки Криму опалюються за допомогою «буржуйок».
Фото автора.