Незважаючи на попередження, четверо сноубордистів з Києва відправилися у гори і потрапили під снігову лавину. Рятувальникам Говерлянського гірського пошуково-рятувального пункту (ГПРП) повідомили, що на горі Петрос Рахівського району сталася біда.
— У телефонному режимі з’ясувалося, що всі вибралися з-під снігового завалу, однак двоє потребують невідкладної медичної допомоги, оскільки в одного переламана нога, а в другого — рука, — розповів «Голосу України» речник облМНС Федір Філіп. Згодом рятувальники Говерлянського ГПРП під горою Петрос знайшли екстремалів. Після надання першої медичної допомоги їх передали під опіку медиків селища Ясіня. Двоє, які відбулися синяками, від шпиталізації відмовилися.
Ця четвірка відчайдухів (1974, 1968, 1962 та 1959 років народження) уже була відома говерлянським рятувальникам, адже напередодні еменесники попереджали всіх туристів: виходити в лавинонебезпечні Карпати не варто. Підтвердженням цьому є підписи киян у спеціальному журналі. На щастя, все обійшлося, однак така безпечність відпочивальників могла коштувати не одного людського життя.