Урочистості відбулися на Красному полі, що поблизу Хуста. Люди згадували події 71-річної давнини, а представники різних конфесій відправили панахиду.
Цьогорічні святкування значущі ще й тим, що відбуваються напередодні 65-ї річниці Перемоги над фашистськими загарбниками. Ці дві історичні події органічно поєднані, адже Карпатська Україна виникла в самому центрі Європи тоді, коли остання була поневолена фашизмом, зазначали промовці. Тож оборонці Карпатської України перші стали на шляху фашистів. Присутні низько вклонилися Василю Ігнасю, Емілу Медвідю, Михайлові Петричку, Петру Гаврилку, Миколі Паращинцю — безпосереднім свідкам подій на Красному полі. Квіти було покладено також до пам’ятника президентові Карпатської України Августину Волошину в Ужгороді.
Нагадаємо, в боях на Красному полі загинули сотні січовиків і добровольців. Тисячі були розстріляні та закатовані у в’язницях і концтаборах. Заходи, присвячені 71-й річниці проголошення Карпатської України, відбуваються в усіх містах та районах області. Особливо урочисто святкування проходять там, де ще живі свідки й учасники тих подій.