Учора на Закарпатті тривали пошуки рятувальника, який самотужки не зміг вибратися з-під лавини снігу. На місці працювали колеги зі Львова та Києва, усього задіяли 32 рятувальників. Роботи ускладнювалися непростими погодними умовами, що змінювалися ледве не щопівгодини. Окрім цього в горах зберігалася небезпека сходження лавин. Проте пошуки накритого снігом колеги не припинялися.
Ця історія почалася у суботу ввечері, коли до Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону надійшло повідомлення, що троє сноубордистів не повернулися з району полонинських хребтів Гимба та Великий Верх (Міжгірський район).
— Негайно на пошуки 31-річних Антона і Михайла та 21-річної Олени вирушили аж 18 гірських рятувальників. Близько другої ночі четверо з них, які рухалися гірським масивом між горами Стій та Великий Верх, вийшли на мобільний зв’язок з туристами. Жевріла надія, що все буде гаразд, — розповів «Голосу України» речник облМНС Федір Філіп. — Один із рятувальників залишився на місці для підтримання зв’язку із заблукалими та координації подальших дій з колегами по радіостанції, а троє продовжили пошуки. Коли до туристів, як то кажуть, було рукою подати, рятувальників несподівано накрило лавиною завдовжки майже 800 метрів, товщина снігу місцями перевищувала два метри. Двоє еменесників зуміли благополучно вибратися зі снігової пастки, а пошуки третього й досі тривають.
Зниклий рятувальник — це 65-річний Юрій Вербищук з райцентру Воловець, який має тридцятирічний досвід роботи. Він врятував не одну сотню людей.
Щодо туристів, то у неділю зранку в районі села Березники Свалявського району їх знайшли закарпатські рятувальники. Стан здоров’я потерпілих задовільний, госпіталізувати їх не довелося.