Будь-які види гуманітарної допомоги Україна може приймати виключно в межах міжнародного права і виключно від Червоного Хреста. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час учорашнього засідання уряду.

За словами прем’єра, рівень російського цинізму не має меж. «Спочатку вони постачають танки, «Гради», терористів, бандитів, які розстрілюють українців, а потім постачають воду і сіль, —сказав він. — Краще б вони цих 300 КамАЗів пустих прислали, забрали своїх бандитів назад, і тоді не треба присилати гуманітарну допомогу».

А. Яценюк повідомив, що нині в Міжнародному фонді допомоги є близько 6 млн. дол. США, які знаходяться в управлінні Верховного комісара ООН. «Як українська держава ми забезпечували і здатні забезпечити своїх громадян, — зауважив глава Кабміну і додав, що уряд додатково виділив 10 млн. грн. на закупівлю товарів першої необхідності. «Ми вже поставили 270 тонн, і робимо все для того, щоб передати товари першої необхідності на відповідні території», — наголосив він.

Окремо очільник уряду звернувся до Червоного Хреста з проханням допомогти, щоб ці вантажі дійшли до людей, оскільки території контролюються терористами.