У вимаганні грошей від матері фігуранта однієї кримінальної справи підозрюються п’ятеро міліціонерів. Троє із них — співробітники ГУМВС у Донецькій області, двоє — співробітники УМВС України на Донецькій залізниці. За попередніми даними, від жінки вимагали хабар за звільнення сина, якого підозрюють у збуті наркотиків. Серце матері не витримало: вона померла.
Нині слідство у справі триває, а усіх п’ятьох підозрюваних правоохоронців звільнено з органів внутрішніх справ. До речі, начальник управління кадрового забезпечення обласної міліції Дмитро Жидков повідомив, що одного із міліціонерів, які «відзначилися», у 2008 році вже звільняли із органів внутрішніх справ за негативними мотивами. Але суд у грудні 2009 року відновив звільненого на посаді. І ось, будь ласка, — не встиг співробітник знову «пришити» погони, як пішов слизьким шляхом.
Попередня причина смерті потерпілої — ішемічна хвороба серця. Остаточний висновок зробить відповідна експертиза. Зараз зібрані матеріали передані до прокуратури області для прийняття рішення згідно із законодавством. Дмитро Жидков додав, що торік за негативними мотивами із органів внутрішніх справ звільнені 79 співробітників. Серед них — 27 осіб, стосовно яких були порушені кримінальні справи, в тому числі за завдання тілесних ушкоджень, вимагання хабара, хуліганські дії, шахрайство. Шість міліціонерів звільнені за скоєння корупційних діянь та притягнення до адміністративної відповідальності, 24 — за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 22 — за різноманітні порушення службової дисципліни.