У Дніпропетровську Служба безпеки України затримала злочинну групу, яка займалася незаконною детективною діяльністю. Тривалий час вони збирали інформацію про приватне життя та бізнесову діяльність громадян. У переліку послуг — прослуховування телефонних переговорів, надання замовникам роздруківок деталізації телефонних з’єднань, візуальне спостереження та негласне збирання «досьє». «Прослуховування» упродовж доби коштувало 150, а приховане спостереження — 250 доларів США.
«Замовлення» виконувалися, повідомляють в прес-центрі СБ України, на території Дніпропетровської області, у Києві та Одесі відносно співробітників прокуратури, міліції, посадовців державних установ, бізнесменів. Групу очолював житель Дніпропетровська, який наразі утримується під вартою.
Архів добутої інформації зберігався у лідера групи та її «аналітика», яка опрацьовувала і узагальнювала матеріали для передачі замовникам, а також розробляла тактику протиправної діяльності.
Порушено кримінальну справу. Слідчі встановлюють особи потерпілих, а також замовників підпільного «детективного агентства».
Як повідомили в прес-центрі СБУ, це далеко не поодинокий факт такої протиправної діяльності. Трохи раніше до кримінальної відповідальності притягнуто співробітників органів внутрішніх справ, які за винагороду передавали дані про з’єднання абонентів стільникових мереж та записи телефонних переговорів одній із київських комерційних структур. Ще одну кримінальну справу порушено за фактом незаконного прослуховування та відеоспостереження за високопосадовцем Мінвуглепрому. А на Сумщині оштрафували громадянина, який займався прослуховуванням посадовців вищого навчального закладу.