Невідкладно розглянути зміни до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій» пропонують парламентаріям депутати Чернівецької міської ради. Звернення з цього приводу до Верховної Ради України прийняла сесія міської ради.
Депутати Чернівецької міської ради вважають, що чинна редакція Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій» та прийняті на виконання цього закону нормативні акти Кабміну зафіксували реабілітованим громадянам такі розміри виплат, які насправді не можуть навіть в незначній мірі компенсувати завдану українським громадянам шкоду внаслідок репресій. Тому вони просять невідкладно розглянути зміни до цього закону, які дозволили б отримати реабілітованим жертвам політичних репресій та членам їхніх сімей грошові компенсації та підвищені пенсії у більших розмірах.
За газ заборгував двадцять тисяч гривень!
Саме стільки завинив мешканець Чернівців за спожите «блакитне паливо». Всього ним було здійснено три несанкціоновані під’єднання до газопроводу, що могло призвести до трагічних наслідків. Зважаючи на те, що власник квартири, не беручи до уваги всі судові рішення та попередження, здійснив три такі самовільні під’єднання. Щоб убезпечити життя багатьох людей, які проживають в цьому будинку та які можуть постраждати через такі дії сусіда, транзитний газопровід, що проходить через квартиру порушника, цілком відключили. Відтак, у нього не буде можливості самовільно підключитися.
Прикордонники передали естафету Перемоги
Цьогоріч відзначатимуть 65-ту річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні. Для того, щоб вшанувати героїчні подвиги воїнів-прикордонників, охоронці кордонів країн СНД вирішили провести символічну естафету Перемоги. Розпочалася вона 18 лютого у Брестській фортеці, а завершитися має 9 травня у Москві на Поклонній горі. Днями естафету Перемоги приймали буковинські прикордонники. Символічний кубок прикордонники Чернівецької області прийняли від Мукачівського прикордонного загону. Естафету Перемоги буковинські прикордонники передали своїм молдовським колегам на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Мамалига—Крива». А звідти кубок попрямує до Росії.