Зовсім нещодавно кримчан позбавили мережі «МТС Україна», а 11 серпня відключили «Київстар». При цьому так званий міністр інформації Дмитро Полонський одразу звинуватив київську владу в бажанні «поставити кримчан на місце». Він також спростував інформацію про те, що відключення мережі «Київстар» відбулося в Сімферополі.
Водночас, як повідомила кримському кореспонденту «Голосу України» фахівець зі зв’язків із громадськістю й пресою «Київстару» Дар’я Плотнікова, в офіс компанії в Сімферополі ввійшла група озброєних людей без знаків розрізнення й наполегливо попросила співробітників залишити приміщення.
Ці люди почали встановлення власної апаратури на телекомунікаційному обладнанні компанії, і саме тому мобільний оператор, діючи в інтересах інформаційної безпеки своїх абонентів, фізичної безпеки співробітників і цілісності мережі, змушений був тимчасово призупинити надання послуг.
Таким чином, слова Дмитра Полонського повністю спростовано, і вкотре можна говорити про те, що росіяни діють гранично нахабно руками своїх кримських найманців, витісняючи з півострова конкурентів.
«Київстар», звичайно, проінформував про цю ситуацію Національну комісію інформатизації й зв’язку України й очікує від регулятора інструкцій стосовно подальших дій. Та чи будуть вони виконані в повному обсязі?
Варто зазначити, що в Криму росіяни блокують і деякі українські сайти. Наприклад, «Цензор.нет», «Главное» і «Новый Регион». Коли заходиш на ці ресурси з кримських адрес, висвічується напис: «Доступ обмежено за рішенням суду чи на інших підставах, встановлених законодавством Російської Федерації».
Низка правозахисних організацій уже заявила про те, що тим самим обмежуються громадянські й політичні права людей.
Чи варто чекати після відключенням мобільних операторів, сайтів, українських теле- і радіопрограм обмеження прав на одержання іншої інформації? 
У супутниковому режимі ще можна дивитися деякі українські телеканали, у мережах же кабельних операторів їх не знайти.