Cвято-Федорівський чоловічий монастир УПЦ Київського патріархату в селищі Вапнярка Томашпільського району на Вінниччині надав притулок восьми переселенцям з Донецької області.

— Ми розмістили людей у вільних монастирських келіях, — розповів кореспонденту «Голосу України» настоятель обителі отець Серафим. — Годуємо їх власним коштом. Монастир має своє підсобне господарство. Приїжджі долучаються до роботи. Допомагають у заміні вікон. Ми їм вдячні за це, бо все робимо власноруч.

Серед прибулих — один чоловік, 12-річна дитина, решта — жінки. За словами отця Серафима, всі вони разом з ченцями щодня моляться за мир, щоб якнайшвидше закінчилася війна.

— Про можливість отримати місце у монастирі переселенці дізналися від знайомих, які мешкають у Вапнярці, — каже настоятель обителі. — Коли вони до нас звернулися, ми дали згоду. Допомогти людині, та ще й у біді, — свята справа.

Свято-Федорівський монастир відомий тим, що його настоятель отець Серафим, випускник Київської православної богословської академії, який має ще й вищу світську освіту, збудував власним коштом. Продав у місті квартиру, а виручені гроші витратив на початок будівельних робіт.

Загалом на Вінниччині налічується 1488 переселенців з Донбасу, які офіційно звернулися до органів влади і зареєструвалися в єдиній базі переселених громадян.

Вінницька область.