Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (щодо захисту лікарської таємниці).
Проектом (реєстр. №4658) пропонується визначити, що лікарська таємниця — це відомості про стан здоров’я, факт медичного обстеження, огляду та їх результати громадянина України, іноземця або особи без громадянства, отримані медичними, фармацевтичними та іншими працівниками в процесі профілактики, діагностики, лікування та реабілітації.
Крім того, відповідно до проекту, медичним, фармацевтичним та іншим працівникам у зв’язку з виконанням професійних або службових обов’язків стала відома інформація, яка є лікарською таємницею, забороняється розголошувати ці відомості, окрім передбачених законодавчими актами випадків. Під час використання такої інформації в навчальному процесі, науково-дослідній роботі, а також у випадках її публікації у спеціальній літературі, має бути забезпечена анонімність пацієнта.
Також законопроект передбачає за розголошення лікарської таємниці дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законодавством.
 
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.