Картопляний сік, який знижує тиск, протипоказаний діабетикам, тому що в ньому міститься велика кількість крохмалю. У разі захворювання на діабет також не можна вживати і виноградний сік: він корисний для серця і судин, але підвищує рівень цукру в крові.
Обережніше з морквяним соком! Лікарі попереджають: навіть не пробуйте випивати три літри на день, як пропонує британський сокотерапевт Н. Уокер, це прямий шлях до гіпервітамінозу — перенасичення організму вітаміном А.
Відкладаючись у шкірі, він фарбує в колір охри п’яти, долоні, а потім і все тіло. А далі можливі втрата апетиту, блювота, сонливість, підвищення температури, висип і лущення шкіри. Дорослим достатньо півсклянки на день, дітям 8—12 років — по 1/3, дітям 4—7 років — по 1/4 склянки, малюкам від року до трьох — по 2—3 столові ложки, а дитині до року — по одній.
І взагалі, 200—300 мілілітрів на день будь-якого свіжого соку — розумна норма. Дієтологи радять розбавляти його водою та приймати 2—3 рази на день по 100—150 мілілітрів. Більша кількість може спричинити подразнення слизових оболонок, метеоризм і відчуття тяжкості у шлунку.
Це особливо критично при запальних захворюваннях шлунка — гастриті з підвищеною кислотністю, виразковій хворобі, хронічному холециститі і гепатиті, проблемах із підшлунковою залозою і кишечником.
Фото з сайту http://vopros.us