Батальйон територіальної оборони Вінниччини, бійці якого нині беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, отримав одразу шість одиниць бойових розвідувально-дозорних машин БРДМ-2.
Майже двадцять років на території однієї з військових частин, що дислокується в області, знаходиться техніка, яку планували утилізувати. Були тут і бойові розвідувально-дозорні машини БРДМ-2. Дати їм нове життя вдалося завдяки домовленості обласної влади, військового комісаріату з армійським командуванням.
— Фахівці відібрали шість одиниць бронетехніки, які можна було відновити, — каже обласний військовий комісар полковник Геннадій Долгашов. —Однак у військової частини нема можливості проводити ремонт. За справу взялись у низці трудових колективів. За два тижні стару техніку обновили.
— Перебирати довелося все до гвинтика, — каже майстер одного з цехів «Вінницяміськтеплоенерго» Юрій Нікітін. — Декілька машин привезли до нас на трейлерах, а з підприємства вони виїхали своїм ходом. Наші робітники не рахувалися з часом. Віримо, що бронетехніка дасть можливість зберегти життя земляків на фронті.
Голова Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Олійник нагородив почесними грамотами ОДА та облради керівників ремонтних підприємств, фахівців і робітників з обласного центру, Барського, Жмеринського та Шаргородського районів за патріотизм і особисту участь в оперативному відновленні техніки. Висловив подяку командувачу військ Оперативного командування «Південь» генерал-лейтенанту Руслану Хомчаку, який без зволікань допоміг вирішити питання передачі техніки з військового відомства батальйону територіальної оборони.
Анатолій Олійник урочисто вручив відремонтовані машини начальнику автомобільної служби батальйону капітану Сергію Ляльчуку. Він не приховував, що приємно вражений тим, як земляки турбуються про бійців батальйону. Капітан повідомив, що незабаром підрозділ отримає також десять машин БМП, що мають надійти від військового відомства.