За останню декаду лютого в Чернівецькій області хліб подорожчав на 5,4—11,4%, зокрема популярні сорти — «Орільський», «Прутський», «Прикарпатський» та «Алчевський». Як повідомили у Держінспекції з контролю за цінами у Чернівецькій області, причинами збільшення оптово-відпускних цін на хліб є зростання цін на борошно та прагнення виробника зменшити збитковість виробництва. У торговельній мережі Буковини хліб з борошна першого сорту подорожчав на 7,9% (з 3,54 до 3,82 грн./кг), хліб житньо-пшеничний — на 5,4%, хліб з борошна вищого сорту — на 11,4%.
Окрім того, у торговельній мережі на 2,5% подорожчала крупа гречана (з 7,07 грн./кг до 7,25 грн./кг) та на 0,6% соняшникова олія (з 10,90 грн./л до 10,97 грн./л). Зростання цін на гречку спричинене підвищенням оптово-відпускних цін виробників, які розташовані за межами Буковини — в Хмельницькій, Вінницькій та Тернопільській областях. На ринках області ціна на крупу гречану зросла на 5,1%. Здорожчала також капуста — на 6,3%, морква на 2,0%, буряки на 11,9% та цибуля на 5,1%. Водночас подешевшали яловичина (на 4,0% — з 41,05 грн./кг до 39,40 грн./кг), свинина (на 4,1%) та цукор (на 3,2% — з 10,65 грн./кг до 10,31 грн./кг). Подорожчання овочів спричинене скороченням їх запасів за рахунок сезонного фактору.