За минулий рік у Криму під слідство потрапили 65 хабарників. Спрямовано до суду 52 кримінальні справи за фактами вимагання й одержання незаконних винагород. Про це повідомили в прокуратурі АРК.
Спіймано на гарячому п’ять голів місцевих рад, чотири депутати міських і районних рад, сім голів садівничих товариств, вісім співробітників податкових органів, шість міліціонерів, по три працівники МНС і ДАІ, а також чотири лікарі. «Вартість їхніх «послуг» загалом становить 826450 доларів і 405050 гривень», — підрахували в прокуратурі.
Рекордсмени минулого року — голова і землевпорядник однієї з південнобережних сільрад, затримані в серпні під час одержання 750 тисяч доларів — частини від затребуваної ними суми за виділення 5 га землі на території Малоріченської сільради.
«Найменшу суму в доларах — 100 умовних одиниць — запросив лікар медичного закладу в Роздольненському районі за виділення путівки в санаторій», — поінформували в правоохоронному відомстві.
Найбільше в національній валюті одержав голова кооперативу в Ленінському районі, котрий оцінив п’ять ділянок землі в 127,5 тисячі гривень. А найменше в гривнях вимагав співробітник батальйону патрульної служби при лінійному управлінні на Придніпровській залізниці — за непритягнення до адміністративної відповідальності.