На цей раз — заступник голови Чортківської РДА на Тернопільщині. Співробітники обласного управління боротьби з організованою злочинністю затримали його в кабінеті після отримання помічених 4200 гривень хабара. Їх він вимагав від підприємця за сприяння у наданні в оренду приміщення площею 70 кв. м. Прокуратура Чортківського району порушила кримінальну справу. Розслідування триває.
Любов ЛЕВИЦЬКА. 
Злочинці в монастирях не сховаються
Митрополит Хмельницький та Старокостянтинівський Антоній наказав намісникам та настоятелькам монастирів Хмельницької єпархії обов’язково перевіряти документи у тих, кого приймають в обитель на послух. А також звертатися у місцеві відділи міліції з проханням перевірити, чи не перебувають ці особи у розшуку. Такі дії церква пояснює загостренням криміногенної ситуації і тим, що з’явились факти переховування у монастирях осіб, котрі вчинили злочини і перебувають під слідством та у розшуку.
Затримали торговців зброєю
Під час складної та тривалої оперативної розробки міліціонери затримали торговців зброєю. Двоє раніше судимих мешканців Шепетівки (Хмельницька область) намагалися збути пістолет-кулемет «Скорпіон» із глушником, тротилові шашки, електродетонатори, три сотні бойових набоїв до різних видів зброї. Обидва затримані ніде не працюють і давно відомі у кримінальному світі. Один із зловмисників, мешканець Шепетівки, був засуджений шість разів. Його напарник до своїх трьох судимостей додав багаторічний стаж вживання наркотиків.
Ірина КОЗАК. 
Недовго автомати грали...
В Івано-Франківську підприємець намагався відновити гральний бізнес. Цей факт виявили оперативники обласного підрозділу боротьби з економічною злочинністю УМВС спільно з працівниками податкової служби. Нічний візит правоохоронців виявився повною несподіванкою як для адміністратора грального залу, так і для відвідувачів. З підпільного грального залу вилучено вісім ігрових автоматів, понад дві з половиною тисячі гривень виручки, на які того вечора підприємець незаконним шляхом збагатився.
Дарина НАЗАРЧУК. 
Банківські сховища із сюрпризом
СБУ виявила цілий букет економічних злочинів у банках Миколаївської області. Перелік посадових осіб, причетних до скоєння правопорушень, розширюється. Як з’ясувалося, деякі співробітники регіональних відділень комерційних банків заради власної наживи привласнювали гроші клієнтів. Робили вони це різними способами: або змінювали інформацію, до якої мали доступ у системі програмного забезпечення фінансової установи, або привласнювали готівку, залишаючи в банківських сховищах у пакетах для купюр банкноти нижчим номіналом, а у випадках із валютними коштами — стодоларові екземпляри сувенірної продукції. 
За інформацією прес-групи відомства, тільки в першій декаді лютого слідчий відділ УСБУ в області порушив дві кримінальні справи за статтями, що передбачають відповідальність за злочини в банківській сфері. Загальні економічні втрати місцевих фінустанов та їхніх клієнтів за кримінальними справами, до яких причетні представники персоналу банків, становлять більш як 400 тисяч гривень.
Присмокталися до безплатних надр
Двадцять позовних заяв про відшкодування збитків, завданих державі незаконною викачкою води з підземних горизонтів, були спрямовані в Господарський суд прокуратурою Миколаївської області. Результат половини розглянутих позовів — примусове стягнення 165 тисяч гривень у дохід держави.
На колегії обласної прокуратури підкреслювалося: органи місцевого самоврядування й виконавчої влади не сприяють охороні надр належним чином. Лише торік прокурори за власною ініціативою виявили 18 випадків безліцензійного використання надр. Порушено 17 кримінальних справ.