У хурмі міститься до 25 відсотків сахарози і фруктози, а також вітаміни С і Р, провітамін А. Крім того, в ній є велика кількість заліза, кальцію, марганцю, міді, калію, яблучна і лимонна кислоти.
Хурма — прекрасний тонізуючий засіб. Вона знімає втому, заспокоює нервову систему, повертає апетит і поліпшує працездатність.
Також допомагає боротися із застудою: сік одного плоду можна змішати з трьома столовими ложками теплої кип’яченої води і пити цю суміш кілька разів на день.
Речовини, які містяться в хурмі, беруть активну участь у знищенні кишкової палички і золотистого стафілокока. Тому вона незамінна під час профілактики інфекційних і запальних захворювань. А ще хурма багата на антиоксиданти і пектини, тому її рекомендують уживати в разі розладу травлення.

Цей плід містить небагато калорій, але водночас чудово вгамовує голод.