Уже два роки в Ужгороді існує Музей дослідження космосу імені професора Мотрі Братійчук. І відтоді пошукова робота не припиняється. А очолює цей своєрідний заклад справжній ентузіаст Володимир Михайлець, котрий паралельно ще й керує профільним гуртком, члени якого прагнуть якнайглибше пізнати таїни Всесвіту.
— Ми всі, учені й студенти, непереборні фанати досліджень нашої й інших планет Сонячної системи, космічного простору загалом, — говорить В. Михайлець. — Тому й справу, за яку взялися, — щодня рухаємо вперед. Нам це і цікаво, і приємно. Тож експонатами музей «приростає» постійно. Приміром, нещодавно зі спеціальної астрофізичної обсерваторії Російської академії наук завдяки її директору (до речі, нашому землякові) Юрію Балезі надійшли тематичні подарунки-сувеніри. Це — календарі, вимпели, прапорці. А Музей авіації та космонавтики міста Чернівці, який створено на батьківщині та за підтримки космонавта Леоніда Каденюка, поділився відеофільмами. Із хімічного факультету Ужгородського національного університету надійшов справжній науковий прилад — спектрометр. Цей експонат — з середини минулого століття. І становить особливу цінність. Допомагають нам і окремі любителі цієї справи. Один ужгородець передав чималу колекцію мінералів, з яких сформована земна кора (і, ймовірно, інші планети Сонячної системи), інший — старенький засіб радіокерування авіамоделями. Ну а «родзинкою» нашої експозиції має шанс стати «космічний камінчик» — метеорит, котрий чекаємо з Національного геологічного університету з Дніпропетровська... Отже, поповнення колекції Музею космосу триває. Ми звертаємося до старшого покоління поділитися будь-якими матеріалами чи спогадами про причетність до тих чи інших космічних подій, а учнівську та студентську молодь запрошую до цікавої творчої співпраці. У нас кожному стане цікаво!
Погоріли на карфіолі
Чопські митники затримали вантаж, на який подали подвійний пакет документів. 48 тонн карфіоли (цвітна капуста) перевозили трьома вантажівками з Італії. Ті, хто вигадав таку схему, як повідомили у прес-службі митниці, намагалися зменшити справжню вартість товару. В’їжджаючи на митну територію України, водії, як належить, подали документи для оформлення.  Та під час огляду вантажу, особистих речей і самих кабін водіїв інспекторами виявлено ще один пакет документів, у яких вартість товару вища, ніж та, що була зазначена в поданих митникам. Отже, намір зрозумілий.
Як правило, занижувати рівень оподаткування митникам Європейського Союзу ділки не ризикують, але для наших — відважилися. І пошилися в дурні.