Попри складну ситуацію в країні бюджет Вінниці за підсумками першого півріччя перевиконано і за доходами, і за видатками.

Про це на засіданні виконкому міськради за підсумками роботи у першому півріччі повідомила директор департаменту фінансів Наталія Луценко. За її словами, вдалося перевиконати бюджетні надходження майже за всіма показниками. Так, на десять відсотків більше порівняно з таким само періодом минулого року зібрали коштів до загального фонду, а спеціальний фонд збільшили в 2,6 разу. Перевиконано надходження від єдиного податку (на двадцять відсотків). У повному обсязі сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Завдяки отриманим коштам у повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам, проведено оплату за спожиті енергоносії, харчування, медикаменти та за іншими захищеними статтями бюджетної сфери.

— У нас немає заборгованості за захищеними статтями, — наголосила Наталія Луценко. — Її не було протягом усього першого півріччя. З бюджету повністю сплачено кошти за місцеві пільги: проїзд у муніципальному транспорті учнів, студентів, батьків з багатодітних сімей.

Характерною рисою видаткової частини бюджету міста над Бугом є соціальна спрямованість. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі, як соціальний захист, освіта, охорона здоров’я, на їх утримання спрямовано вісімдесят відсотків усіх видатків. Ложкою дьогтю у діжці меду стала нестабільна робота Державної казначейської служби. За словами Н. Луценко, це проявляється, зокрема, у здійсненні видатків бюджету за незахищеними статтями, що створює певну напруженість у фінансових розрахунках.