На м’ясо й рибу — тільки подивитися

Тамара Іванівна: «Мені 75 років, живу на пенсію. Фрукти, городину купити можу, а от на м’ясо, рибу і яйця по їхніх цінах при моїй пенсії можна хіба тільки подивитися. У портовому місті живемо, а риби доступної немає!
Ціни на ліки — захмарні. Днями купувала крем «Рятувальник» харківського виробництва, так він у нас дорожче коштує, ніж у Санкт-Петербурзі».
Поставки з «московських» полів і морів
Микола: «Учора пачку цигарок купив за 36 рублів (ще місяців зо три тому вона коштувала 8 гривень — у перерахунку 24 рублі). Сьогодні вимагають 47 рублів. «Чого раптом?» — запитую. «Цигарки в нас — російські!» — розізлилась продавщиця. Беру пачку, читаю: «Прилуки. Вишукані». «У Росії реформу правопису ввели, чи що, тепер «і» з крапкою пишеться?» — запитую. Продавщиця ще дужче розлютилася: «Дивіться на ціну — російська!!!».
Ірина Миколаївна: «Уже серпень, а зелень на ринку, як і раніше, коштує 10 рублів за маленький пучок, огірки — 35 рублів (по-старому — 12 гривень). Коли таке було, щоб камбала, та ще й несвіжа, 450 рублів за кілограм коштувала? Кликач ще вчора 300 рублів за кілограм коштував, а сьогодні — вже 360. Запитую в продавщиці, чому подорожчав, а вона відповідає: «Московські поставки!».
Буквально щодня ціни зростають: учора батон купувала за 16 рублів, сьогодні — вже за 16,50. Сидимо на хлібі й овочах».
З тисячею рублів уже робити нема чого
Валентин Миколайович: «Я «запав» на «Карельський» хліб, який увесь час в «Сільпо» купував по 5 гривень. Потім він коштував 38 рублів, а нещодавно за нього запросили вже 60(!) рублів».
Марія Максимівна Корягіна: «Ціни підняли в 4—6 разів! Три окуні, яких і за рибу раніше не вважали, 125 рублів коштують! Кіло огірків — 30—35 рублів, помідори — 50—60 рублів, персики — 50—80 рублів... Беру потроху, замість одного кілограма — півкіло. Адже якщо влітку не з’їси — взимку тим паче...
Звичайно, спасибі Путіну за те, що пенсії нам підвищив. Але ціни зростають швидше. Думала, коли із злидарської пенсії на нормальну перейду, то заживу по-людськи. Але якщо й далі з нас так «шкуру здиратимуть», те жодних підвищень не вистачить».
За матеріалами газети «Слава Севастополя».