Переважна більшість людей, які вважають, що в них алергія на харчові продукти, насправді на неї не страждають. Такого висновку дійшли британські вчені.
Як показало дослідження, приблизно п’ята частина дорослих вважає, що в них алергія на той чи інший харчовий продукт. Проте під час клінічного обстеження цей діагноз підтверджується не більш як у кожного п’ятдесятого з них. Жінки помиляються з приводу харчового несприйняття частіше за чоловіків і часто необґрунтовано вважають алергіками своїх дітей, позбавляючи їх корисних продуктів.
На думку дослідників, певною мірою це пов’язано з тим фактом, що в останні десятиріччя це захворювання стало «модним діагнозом». Вчені застерігають: необґрунтована відмова від тих чи інших продуктів як таких, що спричиняють алергію, може викликати в любителів самодіагностики та їхніх дітей дефіцит низки вітамінів, антиоксидантів, харчових волокон та інших необхідних компонентів їжі.