Протягом місяця майже у всіх дошкільних дитячих закладах міста над Бугом тривали ремонтні роботи.
— Щоб діти не дихали фарбами та лаками, вирішили запровадити у дитсадках своєрідні канікули, — каже директор департаменту освіти міськради Володимир Буняк. — Саме у літні місяці істотно скорочується відвідуваність, зрозуміло, це пов’язано з відпустками батьків. Для тих, у кого нема можливості залишати дітей дома, зберегли роботу восьми дитячих установ, що виконували роль чергових. Такі заклади працювали у всіх мікрорайонах міста. Батьки мали можливість обирати будь-який з них. Єдина незручність — маленьким вихованцям доводилося адаптуватися до нового колективу. Утім, як ми знаємо, у дітей цей процес відбувається швидко.
За словами співрозмовника, у всіх чергових дитсадках створили комфортні умови для дітей, розширили план виховних заходів. Про окремі з них розповіла заступник директора департаменту освіти Людмила Рихліцька. За її словами, організовували тематичні дні: казки, танцю, співів, мультфільмів, квітів.
— Під час Дня миру провели майстер-класи з виготовлення голубів миру, — каже пані Рихліцька. — Залучали вихованців до участі в конкурсі на кращу листівку під девізом «Хай буде сонце, небо, мама, діти, хай буде мир у всьому світі!» Разом з вихователями і батьками діти підготували подарунки для бійців на сході країни. Звичайно, були екскурсії до лялькового театру і кінотеатрів.
У чергових дитсадках не відмовили жодній дитині з установ, де тривали ремонтні роботи.
Вінниця.