У рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки України та Світового банку «Рівний доступ до якісної освіти в Україні» Закарпаття отримало 14 звичайних шкільних автобусів і один спеціальний для дітей з особливими потребами. Відтепер вони возитимуть на навчання школярів Перечинського, Мукачівського, Хустського, Виноградівського, Воловецького і Міжгірського районів.
— Для області це вагомий подарунок, адже в краї значна частина населених пунктів — гірські. Добиратися школярам на навчання досить проблематично, особливо взимку і восени, — відзначив заступник голови ОДА Віктор Лукеча. — Майже 13 тисяч школярів та дві тисячі учителів проживають за межею пішохідної доступності й щодня змушені долати дорогу до школи у декілька кілометрів.
Керівництво освітньої галузі краю сподівається на продовження проекту. У наступному році регіону потрібно ще 47 автобусів. Тоді програма, намічена на 2004—2010 роки, буде виконана. Минулоріч, варто зазначити, за кошти обласного бюджету придбано 10 шкільних автобусів, ще три — за власні кошти Тячівського району. Тож нині Закарпаття вже більш як на 90 відсотків вирішило питання підвезення учнів.