Найвищий рівень інвестиційної привабливості присвоїло Вінниці незалежне рейтингове агентство «ІBІ-Ratіng». Цей факт підтвердили у міській раді.

— Висновки агентства — це своєрідна дорожня карта для потенційних інвесторів, — каже заступник міського голови Вінниці кандидат економічних наук Валерій Коровій. — У них пояснюється, чому варто вкладати кошти у розвиток нашої територіальної громади, а також звертається увага на можливі ризики.

На думку співрозмовника, важливе значення в рейтинговій оцінці мало рішення міськради про формування у місті індустріального парку. Адже це майданчик для створення нових підприємств з отриманням у майбутньому додаткового капіталу.

Як стверджує Валерій Коровій, Вінниця — одне з небагатьох міст держави, де протягом останніх років збудовано низку потужних промислових підприємств. Для нових виробництв на околиці міста відведено майже 100-гектарну земельну ділянку, де формуватиметься технічна й наукова база індустріального парку.

— Той, хто виявить бажання долучитися до перспективної, економічно вигідної справи, отримає у майбутньому вагому віддачу за вкладені кошти, — наголошує Валерій Коровій. — Бо йдеться про реальні конкретні справи. До того ж хочу нагадати, що наше місто має вигідне географічне розташування — у центральній частині держави. Поруч з територією майбутнього індустріального парку розташований аеропорт, проходить автомобільна траса міждержавного значення, неподалік — залізниця.