Рясні дощі та різке танення снігу спричинило часткове підтоплення 23 приватних будинків, 225 дворогосподарств, шкіл, майже 400 гектарів сільгоспугідь, пошкодження 170 метрів дорожнього полотна і сотні метрів водозахисних споруд у восьми районах області.
Як повідомили «Голосу України» в облМНС, від стихії постраждали Іршавський, Виноградівський, Тячівський, Хустський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський та Ужгородський райони. Особливої шкоди накоїла стихія вздовж бурхливих у часи великої води річок Боржава, Латориця, Ріка, Тересва, Тиса, Уж та їхніх приток. Найбільше постраждали Іршавський і Тячівський райони. Так, за словами речника головного управління МНС в області Федора Філіпа, у селі Вільхівка на Іршавщині було підтоплено два десятки житлових будинків, а із трьох з них довелося евакуювати людей. У селі Теребля на Тячівщині (урочище Нижній Росул) відрізаними від транспортного сполучення залишилося 50 дворогосподарств, у Верхньому Росулі — ще 60, у Широкому Лузі — 35. У селі Кольчине Мукачівського району підтопило підвали і колодязі. Постраждав і Ужгород: співробітники МНС відкачували воду із підвальних приміщень будинків на площі Петефі, у приватному секторі на Радванці. А у селищі Колочава Міжгірського району через велику і шалену воду в гірському потічку підтопило школу, впала стіна. Довелося вивозити обладнання та деяке майно.
До робіт було залучено 39 одиниць техніки та 246 рятувальників. Дощі поки що вщухли, вода спадає. Проте метеорологи не виключають нової хвилі опадів ще до нового року, і нині теж падає сніг.
Поки припинено рух автотранспорту на ділянці Великі Геївці—Демичі. Рух тимчасово здійснюється в об’їзд за маршрутом: села Малі Геївці—Тийглаш—місто Чоп. Рятувальні загони МНС, мобільні бригади облводгоспу, дорожньої служби і медиків продовжують відповідні роботи і несуть вахту в районах, яким стихія завдала шкоди.
На знімку: груднева стихія на Закарпатті.

Фото прес-служби облМНС.