У Кременчуці до кінця нинішнього року припинять діяльність обидві районні ради — Автозаводська та Крюківська. Вибори депутатів до цих органів місцевого самоврядування восени не проводитимуть, тож їх просто нікому буде створювати.
Таке рішення після майже двогодинної дискусії ухвалили на сесії міської ради. Попри протести мітингувальників, які збиралися перед адмінбудівлею міської влади й у день згаданої сесії, і раніше. Частина кременчужан вважають, що ліквідація найближчих до них рад і виконкомів у «розкиданому» на обох берегах Дніпра місті відчутно ускладнить їхнє спілкування з чиновниками та посадовцями, знизить рівень доступності адмінпослуг.
Водночас їхні опоненти, у тому числі й більшість депутатів міськради, переконані: ці побоювання безпідставні, підігріті прагненнями тих самих чиновників зберегти за собою «теплі» місця. Адже функціональні структури для надання згаданих послуг і соціальні служби в районах міста залишаться. Скоротити хочуть передусім «завсідників» персональних кабінетів. Особливо тих, які є фактично «дублерами» вищих за рівнем керівників. Якою саме буде територіальна управлінська структура без райрад і чи потребуватиме вона створення районних адміністрацій, тепер належить визначити міській раді.

Полтавська область.