Завершили збирання ранніх зернових в Артемівському районі. Жнива цього року видалися дуже складними і тривалими, зазначив начальник управління агропромислового розвитку РДА Андрій Черняєв:
— Частково були втрати через осипання зерна. З другого боку — тривали бойові дії. Один комбайн пошкоджено внаслідок обстрілу на машинному дворі, три — в полі. Ніхто не постраждав, але на полях залишається чимало боєприпасів, які не здетонували. Керівники господарств намагаються домовитися з саперами, які розміновують під’їзди до полів.
За словами співрозмовника, деякі механізатори відмовлялися виїжджати в поле, і тоді за кермо комбайна сідали керівники господарств.
— Ситуація складна, але цілком керована, — вважає керівник господарства «ДОН ІВКОіС» Іван Бахурець. — Техніка не підводить. Врожайність тішить: 40 центнерів з гектара. Але через опади якість зерна поки що не відповідає тій, на яку розраховували.
Частина полів господарства розташована на території Берестовської сільради — це на кордоні з Луганською областю, де в липні точилися запеклі бої. Техніку селянам довелося прибрати. Директор господарства також поскаржився на проблеми із паливно-мастильними матеріалами. «А головне — відсутність реального покупця врожаю. Держава в особі Аграрного фонду поки що не закуповує зерно, а закладати на зберігання до елеватора, вважаю, немає сенсу», — розповів Іван Бахурець.
 
Донецька область.