Понад 250 тисяч гривень власних коштів передали на потреби армії працівники прокуратури Вінниччини.
Найбільше грошей з цієї суми витрачено на придбання медичного обладнання для лікування поранених бійців у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону ЗС України.
— Коли ми дізналися, що до Вінниці привезли на лікування поранених, у Військово-медичному клінічному центрі побував прокурор області В’ячеслав Соколовий, — каже керівник прес-служби обласної прокуратури Ірина Вихованець. — Зустрічався з керівниками закладу, побував у палатах, розмовляв з бійцями. У такий спосіб з’ясував невідкладні потреби для надання допомоги.
Для придбання медичних приладів — монітора пацієнта, інфузійного та шприцевого насоса — працівники прокуратури зібрали 40 тисяч гривень. Через тиждень медичний заклад отримав від колективу прокуратури ще одну благодійну допомогу — електрохірургічний апарат, комплект вакуумних шин та медичних нош загальною вартістю 46,5 тисячі гривень.
— Вкрай потрібний на передовій тепловізор передали у добровольчий батальйон територіальної оборони нашої області, бійці якого нині захищають незалежність держави на сході країни, — уточнила Ірина Вихованець.
Це стало найдорожчим придбанням. Тепловізор коштує 78 тисяч гривень. Куплено все за особисті кошти працівників прокуратури. Крім того, працівники прокуратури двічі переказували на потреби армії свій одноденний заробіток.