Перший мільйон тонн зерна намолотили хлібороби Вінниччини

Торік про такий само результат теж звітували наприкінці липня. Тільки тоді ранні зернові зібрали більш як на половині площ, а нині не дійшли ще й до половини.
— Абсолютно усі зернові культури дають прибавку урожайності порівняно з минулим роком, — каже начальник департаменту агропромислового розвитку Микола Неїлик. — Це стосується і озимих, і ярих. Середня урожайність — 43,4 центнера з гектара, на три центнери вища за торішній показник. Горох теж вродив краще. Якби не дощі і вітри, через які частина зернових полягла, загальний намолот був би щедріший.
У господарствах майже завершили збирання озимого ячменю, більшість починала жнива саме з цієї культури. На 72 відсотках площ обмолочено горох. Що стосується інших культур, то їх ще не впорали й наполовину. Агрономів здивував результат ярої пшениці. Торік на круг намолочували 29,9 центнера, нині її урожайність — 48, 3 центнера. Фахівці пояснюють це вдало підібраними сортами і дотриманням технології вирощування. Головним хлібом традиційно називають озиму пшеницю. Її намолотили понад 600 тисяч тонн при середній урожайності 46,9 центнера з гектара — майже на чотири центнери більше минулорічного показника.
Вінницька область.