Сучасну грунтообробну техніку презентувало цього року підприємство «Червона зірка» на Міжнародній сільськогосподарській виставці Agrіtechnіca Hannover-2009 у Ганновері (Німеччина).
Кіровоградські сільгоспмашинобудівники вперше представили на експозиції такого рівня пневматичну сівалку для точного висіву просапних культур за традиційною технологією «Веста-8», пневматичну сівалку для точного висіву просапних культур за мінімальною технологією «Вега-8» і дворядну дискову борону з робочими органами на індивідуальній стійці «Паллада-3200».
Виставку відвідали понад 300000 спеціалістів сільського господарства з усього світу. І хоч загалом свої сучасні розробки у галузі сільгоспмашинобудування представили 2200 експонентів із 46 країн, проте жвавий інтерес у фермерів, представників сільськогосподарських підприємств, агроспеціалістів викликала саме сільгосптехніка кіровоградського підприємства, для якої характерне гармонійне поєднання якості і збалансованої ціни.
Як зазначає генеральний директор ВАТ «Червона зірка» Сергій Калапа, який покладає на ганноверську виставку чималі сподівання, сільгосптехніка, що її виробляє завод, відповідає сьогодні всім європейським стандартам якості. Крім того, «червонозорівські» агрегати дозволяють аграріям значно знизити собівартість сільгосппродукції, скорочуючи при цьому поточні витрати. А разом те й інше дозволяє нашим сільськогосподарським машинам впевнено конкурувати із відповідними аналогами провідних світових виробників.
Сільгосптехніка «Червоної зірки» вже давно і досить успішно працює на полях країн СНД, Центральної та Східної Європи, Азії.
На знімку: на виставці у Ганновері.
Фото прес-служби підприємства.