Відомо, що нині найбільш розповсюджена і прибуткова стаття контрабанди через українсько-румунський кордон — цигарки. В Україні їх вартість у п’ять разів нижча, ніж в Євросоюзі. Контрабандистів не лякають ні фінансові санкції, ні загроза втратити авто — як засіб незаконного переміщення товарів. Повідомлення про чергову партію затриманої контрабанди надходять чи не щодня. До яких тільки хитрощів не вдаються злочинці. Але ситуація, яка днями виникла на території пункту пропуску «Дяківці» Чернівецької обласної митниці, виявилася неординарною навіть для її працівників.
До пункту пропуску прибув громадянин України, який керував автомобілем «Ніссан» 1993 р. в. Чоловік не міг не привернути увагу митників, бо перетинав кордон по 5—6 разів на добу. Тому було вирішено провести більш ретельний огляд. Утім, категорично проти огляду машини, що належала громадянину В., виступив адвокат Михайло Гроссу та його водій, який часто займається митними проблемами. У результаті процедуру вдалося провести лише після втручання у суперечку прикордонників і міліціонерів. Підозри виявились небезпідставними. У паливному баці, привареному знизу до «Ніссана», виявили 609 пачок контрабандних цигарок. Тим часом захисник телефонував на телефон довіри Державної митної служби України та СБУ про начебто незаконний огляд автомобіля. Марно. За фактом контрабанди співробітники Чернівецької обласної митниці склали протоколи про порушення митних правил за чотирма статтями Митного кодексу України. Контрабандний товар на суму 3 тисячі гривень та автомобіль вартістю 50 тисяч гривень вилучено.
Заступник начальника Вадул-Сиретської митниці Ігор Добровольський сказав: «Що ж до колишнього працівника митниці, а тепер адвоката Михайла Гроссу, думаю, настав час Асоціації адвокатів Чернівецької області звернути увагу на його участь у схемах незаконного переміщення товарів через кордон і прийняти відповідне рішення щодо його статусу».