Це сталося у садибі одного з жителів міста Олександрії. Рятувальники поспішили за викликом про пожежу господарських споруд. Поливаючи водою охоплені полум’ям хліви, в першу чергу відчинили двері... Звідти, з вереском, змітаючи все на своєму шляху, вибігло більше десятка поросят.
Як з’ясувалося після приборкання полум'я, причиною пожежі стало необережне поводження господаря з вогнем. Того вечора чоловік частенько навідувався до хліва, перевіряючи, як справи у свиноматки, яка мала от-от опороситися. А про те, щоб підвести до споруди електроосвітлення, завчасно не подбав. Тож користувався сірниками та скрученою на кшталт факела газетою. Учергове переконавшись, що все гаразд, господар ретельно, як йому здалося, загасив вогонь та пішов до будинку. Очевидно, жаринка все ж потрапила до сінника, що знаходився біля загороди для свиней. Вчасно помітив лихо сусід.
Як повідомила прес-служба головного управління МНС у Кіровоградській області, інші будівлі не постраждали, а от нервова система породіллі, на жаль, не витримала такого стресу, усі новонароджені поросята загинули, мати просто затоптала їх з переляку. Проте решту, 17 тварин, бійцям служби «101» все ж вдалося врятувати. Щоправда, тимчасово паці залишилися без даху над головою.
 
На знімку: врятовані безхатченки наводять лад на згарищі.