Тоді вони йдуть до вас

Мова — про колекторів із київської фірми «Корсар», з якою у ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», що в Кіровограді, укладено договір для боротьби зі злісними неплатниками. Як повідомляє адміністрація теплогенеруючого підприємства, тільки за умови сплати підприємство зможе отримувати щодекадні ліміти на газ та стабільно подавати тепло.
Мешканці тим часом нарікають, що в опалювальний сезон область увійшла запізно — лише після 23 жовтня. До того ж сезон супроводжується численними поривами труб. Не краща ситуація в переданому Міністерством оборони на баланс області сумнозвісному військовому містечку «Кіровоград-25» (нині — селищі Лісовому Олександрівського району). Обігріваються тільки 169 квартир, де встигли встановити автономне опалення. Надто дорогими стали після переходу індивідуальних користувачів на автономне опалення послуги централізованого теплопостачання для об’єктів соціальної сфери шахтарського селища Смоліного Маловисківського району. Тут сподіваються, що питання вирішать дві нові газові котельні, будівництво однієї з яких уже розпочинається. Доки дозволяла температура (а пізніше — епідемія грипу), місцеві школярі навчалися авансом під час канікул та по суботах. Лікарню планують перевести на електричне опалення, а малят із двох дитячих садків зведуть в один, що опалюється газовою котельнею. Але ж і з газом не все гаразд. Заборгованість за нього теплопостачальних підприємств області на кінець жовтня була майже 54 мільйони гривень.
Факт
За даними обласного управління статистики, станом на 1 жовтня заборгованість населення Кіровоградщини за опалення та постачання гарячої води становила 35 млн. грн. У тому числі міста Кіровограда — 16,3 мільйона.