Спробу контрабанди припинили співробітники відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського загону. З допомогою спецзасобів вони неподалік с. Отрадне Дворічанського району затримали три вантажні мікроавтобуси, які прямували до Росії. Семеро мешканців Чернівецької області везли різноманітні церковні речі: ікони, статуетки, літературу тощо.
За спробу незаконного перетину державного кордону та непокору співробітникам Держприкодонслужби Дворічанський районний суд присудив водіям по 5 діб адміністративного арешту. Решта порушників — три жінки та чоловік —заплатять по 1700 гривень штрафу. Мікроавтобуси з контрабандою прикордонники планують передати в Куп’янську митницю, де їх оцінять експерти. Судячи з кількості вантажу, вартість конфіскату буде чималою.
У навчальні програми впровадять гендерний компонент
Навчальний посібник для школярів загальноосвітніх шкіл 9—12 класів «Ми різні — ми рівні. Основи культури гендерної рівності» презентували в Чернівецькій ОДА. Буковина стала першим регіоном, де взялися впроваджувати гендерний компонент у навчально-виховний процес. Посібник підготовлено в рамках «Програми рівних можливостей», якою опікується ООН. Підручник схвалений для використання комісією суспільнознавчих дисциплін Науково-методичної ради Міносвіти. Головне завдання цього посібника — розвінчати стереотипні уявлення про ролі жінок і чоловіків у родині та суспільстві, сформувати світогляд учнів, вільний від гендерних упереджень і пересудів. Наразі Буковина отримала лише тисячу примірників, які розподілять між 449 школами області з розрахунку по дві книги на кожний заклад.
Братська могила постраждала через футбольне парі
Принаймні так стверджує затриманий, хоча пояснення його вкрай заплутані. Міліція затримала хулігана, який облив фарбою пам’ятник у парку ім. Т. Г. Шевченка в Чернівцях. Ним виявився 17-річний студент. Про факт повідомив начальник відділу громадської безпеки УМВС у Чернівецькій області Валерій Попов. Фарбою облито дві гранітні плити та інші конструктивні елементи братської могили генералів і офіцерів Радянської Армії, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Напередодні юнак зі своїми друзями дивився футбол і вгадав результат зустрічі. За умовою парі друзі купили горілки, яку вони й випили, але, у свою чергу, виставили свої умови. Вони захотіли, щоб щасливчик, який угадав результат матчу, облив фарбою один із пам’ятників у парку ім. Т. Г. Шевченка. Порушено кримінальну справу за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).