Чотири бійці резервного батальйону Нацгвардії отримали подяки Вінницької облдержадміністрації та сучасні смартфони. Їх вручив голова адміністрації Анатолій Олійник під час зустрічі з гвардійцями.

Подяки і подарунки дісталися заступнику командира роти Михайлові Карпі, старшині роти Віктору Вергелесу, старшому солдату Олександру Саакяну та рядовому Максиму Барчуку. Двох із них — Віктора Вергелеса та Михайла Карпу — відзначено медалями «За військову службу Україні». Пишаються тим, що нагороди їм вручав глава держави Петро Порошенко.

Анатолій Олійник повідомив, що вінничани, які беруть участь в АТО у різних підрозділах, забезпечені бронежилетами та шоломами. Щодо бронежилетів, то їх мають у резерві сто одиниць. Активно підтримують бійців мешканці краю. В останні дні липня на Донбас відправили дві партії гуманітарної допомоги.

— У нашому батальйоні служать вісім вінничан, — розповів старший солдат Олександр Саакян. — Усі вони прийшли добровольцями. Ми забезпечені необхідними засобами захисту, маємо достатньо харчів, навіть ділимося ними з місцевим населенням. Коли визволяли місто, відчувалося недружелюбне ставлення місцевих, але тепер ситуація змінилася. Городяни мають можливість порівняти, як діяли бойовики і якими є бійці Нацгвардії. Як кажуть, все пізнається у порівнянні.

Вінницька область.