Під час робочого візиту на Черкащину Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката разом із головою ОДА Юрієм Ткаченком (на знімку) оглянули будівництво перинатального центру у обласній лікарні.

— Відкриття центру матиме величезне значення не лише для Черкащини, — пояснив високому гостю Юрій Ткаченко. — У сусідніх Вінницькій, Полтавській та Кіровоградській областях таких сучасних високотехнологічних медичних закладів, як цей, немає.

Очікується, що кожного року у центрі прийматимуть близько 12,5 тисячі пологів, а дитяча смертність знизиться на 50 відсотків.

Зараз об’єкт готовий на 80—85 відсотків. Аби завершити будівництво, необхідно щонайменше два мільйони доларів. Через військову загрозу таких грошей у нашого уряду немає. Тож Юрій Ткаченко через Надзвичайного і Повноважного Посла звернувся по допомогу до японського керівництва. Тоічі Саката відповів, що це питання буде ретельно вивчене. У разі його погодження можливе фінансування у рамках реалізації проекту японського уряду «Кусаноне».

Фото надане Черкаською ОДА.