У Вінниці завершили експеримент із упровадження автоматизованої системи управління житлово-комунальним господарством.

Такий пілотний проект тривав на базі ЖЕКу №12 впродовж року. Його суть полягає в тому, щоб виключити втручання людського фактора насамперед у сферу нарахування коштів за надані послуги, а також здійснювати в автоматичному режимі весь облік у сфері житлово-комунального господарства.

— Наше місто першим у державі взяло на себе сміливість піти на революційний крок у надзвичайно непростій сфері ЖКГ, — каже перший заступник міського голови Вінниці Володимир Кістіон. — У пілотному варіанті вдалося впровадити систему, що дає нові можливості — від отримання необхідної інформації до прийняття управлінських рішень і контролю за результатами їх виконання. 

Система добре себе зарекомендувала, тому будемо поширювати на всі житлово-експлуатаційні контори міста. Нині тривають підготовчі роботи, а з вересня почнемо запроваджувати новинку у ЖЕКах. Одночасно навчатимемо персонал працювати у новій системі координат.

Як стверджують фахівці, запроваджувана система буде інтегрована з уже діючими комп’ютерними програмами міськради, зокрема, електронного обігу документів, обчислювального центру та іншими програмами, що безпосередньо стосуються сфери ЖКГ. — Це не вінницький винахід, — уточнює Володимир Кістіон. — Ми упровадили систему на солідній платформі Mіcrosoft Dynamіcs AX. Простіше кажучи, це розробка відомої у сучасному світі технологій фірми Mіcrosoft. Фахівці в цій галузі добре знають, що ця розробка визнана кращим ERP рішенням 2012 року. А вже наступного, 2013-го, ми почали її упровадження у Вінниці.

Вл. інф.