Ще за часів Стародавньої Греції інжир вручали переможцям Олімпійських ігор як медалі, а атлети їли його під час тренувань, щоб поповнити рівень енергії. На порозі зима, і цей чудовий фрукт допоможе підтримати захисні сили організму в холодний період.
Інжир містить велику кількість калію, життєво необхідного для нормальної роботи серцево-судинної системи, залізо, амінокислоти, вітаміни і рослинні ферменти. У ньому — безцінна для правильного травлення клітковина, і через це інжир благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, чудово допомагає впоратися із закрепами, не вдаючись до використання медикаментів. До того ж волокна клітковини знижують рівень холестерину у крові.
Для людей із розхитаними нервами цей фрукт дуже корисний, тому що він благотворно впливає на нервову систему. Інжир має жарознижуючу властивість, є хорошим відхаркувальним засобом і, зварений на молоці, допоможе впоратися із застудою.

Інжир чудово втамовує голод. 2—3 плоди на день дадуть вашому організмові відчуття ситості, енергію та необхідні мікроелементи. Проте його не рекомендують приймати у великих кількостях людям, які страждають на подагру.