спостерігається в Луганській області. Головний лікар обласного протитуберкульозного   диспансеру Галина Роєнко вважає цей показник непоганим, адже мова йде про збереження здоров’я й життя 100 мешканцям регіону. 
За її словами, туберкульозом в області сьогодні переважно хворіють люди від 30 до 40 років, що дуже тривожить, оскільки цей вік становить трудовий потенціал регіону. За підсумками 9 місяців спостерігається невеликий приріст захворюваності на туберкульоз серед дитячого та підліткового населення із малозабезпечених соціально неблагополучних родин, тому на цю категорію жителів області лікарі звертають найбільшу увагу. У цьому допомагає спільний проект організації ПАРЄ, обласної організації Червоного Хреста із проведення контрольованого лікування хворих на туберкульоз у Луганську, Брянці, Алчевську і Стаханові.
Лікуватимуть за допомогою ендоскопічної діагностики
У медичному інституті Сумського державного університету відкрито регіональний навчально-тренувальний і науково-методичний центр ендоскопічних методів діагностики та лікування. Такий центр створено вперше в Україні.
За словами директора медінституту Віталія Маркевича, мета проекту полягає в засвоєнні студентами 3—4 курсів сучасних ендоскопічних технологій. У медицині — це прогресивна та високоякісна технологія, що дає змогу лікарю максимально точно ставити діагноз та ефективно лікувати пацієнта.
Нині в Західній Європі та США понад 50 відсотків усіх хірургічних операцій виконують із використанням саме такого методу.
Відкрито Центр хірургії ока
польського професора Збігнє- ва Зазурського в Луцьку. Такі його лікувальні заклади діють у Польщі вже десять років.
Як зазначила директор Центру лікар-офтальмолог Тетяна Єремєєва, це спільний україно-польський проект. Ціни на послуги тут будуть менші, ніж у схожих закладах Києва та польських відділеннях мережі професора Загурського. За словами пана Збігнєва, Центр зможе щорічно проводити майже тисячу операцій. Їхня ефективність гарантуватиметься досвідченими фахівцями-офтальмологами, а також сучасним медичним обладнанням провідних зарубіжних фірм, яким його оснащено. До речі, консультації в Луцьку проводитиме й сам професор Загурський.