Під час обстрілу пошкоджено останню з чотирьох ліній електропередач, які живлять Авдіївський коксохімічний завод, розташований за 20 кілометрів від Донецька. Підприємство повністю зупинене, а коксові батареї переведені в режим «гарячої консервації». «Якщо протягом 24 годин електропостачання буде поновлено, батареї вдасться запустити знову. Після завершення цього терміну відновлення роботи батарей стане неможливим. Вживаються екстрені заходи», — повідомляють у компанії ДТЕК.

Завод уже опинявся в зоні обстрілу, і з 21 липня залишався з однією діючою високовольтною лінією. За чотири дні енергетики змогли відновити другу лінію, але за кілька годин вона вийшла з ладу через бойові дії. Нині ремонт у зоні обстрілу неможливий.
Під загрозою опинилася вся енергосистема області: внаслідок влучення снаряда згорів диспетчерський пункт у Горлівці. Нині оперативне управління енергопостачанням регіону здійснюється за тимчасовою схемою за межами міста. У Горлівці залишаються без електрики Центрально-міський район, селища шахти «Кочегарка», Майське, Бесарабка, Гольмівський та Широка Балка. На резервному живленні продовжують працювати місцевий молокозавод, м’ясокомбінат, насосна станція та компанія «Вода Донбасу». Знеструмлено 49 населених пунктів області у Шахтарському, Мар’їнському, Ясинуватському та інших районах.
Бойовики замінували підстанцію високовольтних мереж на території заводу «Точмаш» у Донецьку. Підстанція, яка забезпечує електроенергією частину інфраструктури на півночі обласного центру, а також Донецьку залізницю і аеропорт, продовжує працювати без персоналу. Існує загроза знеструмлення всіх зазначених об’єктів.