На Полтавщині співробітники міліцейського УБОЗу та прокуратури затримали заступника начальника Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції. Він у своєму службовому кабінеті одержав від представника однієї з фірм 500 тисяч гривень за закриття кримінального провадження стосовно несплати податків.

Про це першим на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Останній назвав також прізвище згаданого посадовця — полковник податкової міліції Володимир Бурлаченко та виклав у соцмережі світлину, на якій зафіксовано перерахунок правоохоронцями пачок мічених 500-гривневих купюр одразу після затримання правопорушника (на знімку).

Цей факт підтвердили й у прокуратурі Полтавської області. За інформацією її прес-служби, полковник безпосередньо очолював слідчий відділ відповідного підрозділу Державної фіскальної служби в області. Тож, звісно, мав усі важелі впливу на «проходження» кримінальних проваджень і, власне, вирішував, чи дійдуть вони до суду. 

Тепер із урахуванням суми неправомірної вигоди та «ваги» посади підозрюваному світить від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Полтавська область.

Фото надане прес-службою МВС України.