Слідчий відділ прокуратури Донецької області проводить розслідування за частиною 2 статті 256 КК України («сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Про це повідомила прес-служба відомства. «Встановлено, що співробітник прокуратури підтримував злочинні зв’язки з терористами так званої Донецької народної республіки», — йдеться в повідомленні.

У прес-службі МВС оприлюднили деталі резонансного затримання: правоохоронцем, який добровільно й активно співробітничав із групою терориста на прізвисько «Монгол», виявився заступник прокурора Радянського району Макіївки. Зловмисника затримали в Дружківці. Суд виніс постанову про його утримання під вартою протягом двох місяців. «Він «зливав» терористам інформацію про роботу спецгрупи МВС, якій міністром Арсеном Аваковим було доручено викрити терористичне підпілля, залишене після визволення Слов’янська, Краматорська і Красного Лиману. Завдання, поставлене тепер уже екс-прокурору терористами, було таке: повідомити точний час і місце перебування спецгрупи МВС для наведення на неї груп бойовиків із метою повного знищення міліціонерів», — відзначають у міністерстві.

«Затриманий активно співпрацює зі слідством, видаючи своїх прибічників і їх плани. Так, одразу після затримання він повідомив про те, що за його наводкою терористи збираються затримати в Донецьку одного з заступників прокурора області з метою поповнити свої запаси високопоставлених заручників», — повідомляє прес-служба МВС. Плани терористів провалилися.