У місті Дубно Рівненської області померло тримісячне дитя. Це спричинило резонансний скандал. Батьки звинувачують у смерті дитини лікарів, з приводу чого подали заяву до прокуратури. Тим часом медики поскаржилися на батька, звинувативши його в дебоші.

Що ж усе-таки сталося? У малюка періодично виникали висипання алергічного характеру, але він був жвавий і веселий. Після чергового такого висипання батьки привезли сина до педіатра на огляд. Лікарка призначила ліки — кальцій глюконат і тавегіл.
Увечері дитя заснуло, а прокинулося близько першої години ночі. Мати помітила, що дитині зле. Її стан погіршувався, і батьки вирішили власним транспортом доставити маля до лікарні. У цей час двері реанімаційного відділення були зачинені, їх зсередини ніхто не відчиняв. Тож у відчаї батько Андрійка розбив у дверях скло та мало не побив чергового лікаря.
На жаль, медикам не вдалося врятувати маленького пацієнта. Під ранок дитинка померла. Як заявляють дубенські лікарі, смерть настала від так званого синдрому Лаяла, що підтвердили й результати розтину. Це доволі рідкісне захворювання. Зазвичай найефективніше лікування у таких випадках — масивне вливання гормональних препаратів, так звана пульс-терапія. Але воно ефективне, якщо в організмі ще не почалися незворотні зміни на рівні клітин і тканин. Тим часом за розслідування цієї справи взялася прокуратура.
Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.