На Закарпатті відбувся ХІ міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край». У цьогорічних «телерадіооглядинах» взяли участь журналісти з Австрії, Македонії, Румунії, Угорщини, Словаччини та України.

— Телеканал «Тиса-1», який веде передачі вісьмома мовами, — розповідає заступник гендиректора Закарпатської облдержтелерадіокомпанії Олександр Герешко, — проводить пряму трансляцію відкриття і закриття фестивалю, продовжує традиційні змагання кулінарних команд теле- і радіорепортерів «Етноказанок». Три дні вечірню програму Закарпатська ОДТРК починала у прямому ефірі з ранчо «Золота гора», де вже завершило роботу міжнародне журі фестивалю, яке очолюють завкафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Олесь Гоян та заступник головного редактора «Кошут-радіо» з Будапешта Ене Мерзе. Переглянуто 62 телевізійні і прослухано 64 радіопрограми.
Відбувалося і своєрідне навчання: вперше організовано поїздку українських тележурналістів до австрійських міст Зальцбурга та Інсбрука, де торік проводилася першість континенту з футболу. Практичний досвід стане у пригоді нашим репортерам під час висвітлення матчів Євро-2012, які проходитимуть в Україні. А співорганізатор «Мого рідного краю» — європейський супутниковий оператор SES Sіrіes AB (Швеція) — організував також фаховий семінар для телевізійників.
Ще одним нововведенням запам’ятається нинішній захід: до телемосту «Ужгород—Луганськ» долучаться й інші українські обласні студії. Також планується створити спільну базу телепродукції для обміну програмами. Внесуть певні корективи в навчальний процес і викладачі столичного вузу.