Підприємство з виробництва твердих сирів введено в експлуатацію в райцентрі Чернівці на Вінниччині. Протягом доби тут перероблятимуть 30 тонн молока, а із введенням другої технологічної лінії потужність підприємства збільшиться до сорока. На сирзаводі працюватиме майже півсотні робітників.

Власники підприємства орієнтуються насамперед на сировину від місцевих селян. Частка виробленого ними молока утричі і навіть учетверо більша, ніж у місцевих сільськогосподарських підприємств. Чернівецький район, як і сусідні Томашпільський, Могилів-Подільський, Ямпільський та Крижопільський, відзначаються значною кількістю поголів’я корів. Для здавачів молока продукцію відпускатимуть без торговельних надбавок. До того ж підприємство встановило вищу порівняно з іншими заготівельниками закупівельну ціну на молоко — індивідуальним власникам корів за літр продукції обіцяють платити 2,8 проти нинішніх 2,2 грн.

— Конкуренція молокопереробників сприятиме збільшенню виробництва молока, — зазначив на відкритті заводу голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник. — Для нас це важливо.

Продукцію нового підприємства планують реалізовувати не лише для вітчизняних споживачів, а й на ринках близького зарубіжжя. Саме тому під час будівництва заводу максимально враховувалися сучасні вимоги до умов роботи за європейськими стандартами управління якістю продукції ІSO та міжнародними стандартами ХАССП.

Вінницька область.