Масштабний контракт, найбільший за всі роки незалежності, укладено Вінницьким 45-м експериментальним механічним заводом з «Укроборонпромом» на випуск продукції для потреб армії.
— За умов розвалу армії 45-й завод опинився на межі виживання, — каже голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник, який привернув увагу керівництва Міноборони і концерну «Укроборонпром» до відновлення роботи на повну потужність підприємства, що працює на потреби армії. — Два роки тому у місті ліквідували 732-й військовий завод, приєднавши його окремі виробництва до 45-го. Цим додали ще більше проблем підприємству.
 На звернення керівника області оперативно відреагували у військовому відомстві. Протягом двох тижнів тут працювали експерти з «Укроборонпрому». Визначено шляхи технологічного оздоровлення підприємства. Робота завершилася укладенням договору на збільшення випуску продукції.
— Замовлення, що отримав завод від військового відомства, є найбільшим за всі роки незалежності, — наголошує керівник підприємства Микола Чумак. — Воно дасть можливість удвічі збільшити число працюючих. Крім того, визначено кілька пілотних проектів, аби модернізувати технологічні лінії та оптимізувати виробництво, це зменшить собівартість продукції. Основним видом діяльності підприємства залишається виробництво паливозаправників, які виготовляють на базі вітчизняних автомобілів КрАЗ. Залишатися на плаву заводу вдавалося тільки завдяки зарубіжним замовленням. Наша держава не цікавилася продукцією підприємства вже багато років.