У Бердянську стартує ХІІ Міжнародний кінофестиваль «Бригантина», котрий триватиме до 3 вересня. Торік фестиваль змінив формат, запросивши до участі митців не тільки з Росії та Білорусі, а й з Ізраїлю, Болгарії, Польщі та Німеччини. А в нинішньому кінофорумі побажали взяти участь представники уже 20 країн, у тому числі США, Канади та Киргизії.
Конкурсну програму «Бригантини» становитимуть повнометражні ігрові художні фільми, документальні та науково-популярні стрічки, короткі серіали із закінченими історіями і телевізійні програми. Це твори, котрі раніше не демонструвалися на території України. Журі ігрового кіно очолює народний артист України, відомий кінорежисер Борис Савченко, неігрового та документального кіно — заслужений діяч мистецтв Росії Олена Євтушенко.
За інформацією оргкомітету заходу, у складі російської делегації до Бердянська приїдуть заслужені артисти Росії Михайло Жигалов і Сергій Кошонін, народні артисти Олександр Лазарєв і Євген Леонов-Гладишев, голова асоціації каскадерів Росії Олександр Іншаков, популярні артисти кіно Оксана Сташенко, Олександр Тютрюмов, Сергій Жарков, Сергій Баришев, Сергій Маховиков, Марія Берсенєва. А Україну представлятимуть Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Олена Єременко, Руслана Писанка, Білорусь — відомий актор Анатолій Кот.